Ταξίμ: Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 13:42
UPD:13:49
EPA/ULAS YUNUS TOSUN
A- A A+

Στους κανονικούς της ρυθμούς επιστρέφει η πλατεία Ταξίμ, λίγες μέρες μετά τη βίαιη εκκένωσή της από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν την περασμένη νύχτα μόνο σε Άγκυρα και Εσκισεχίρ όπου οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν για να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Την ίδια ώρα μιμητές συνεχίζει να βρίσκει η πρωτότυπη ειρηνική διαμαρτυρία των «ακίνητων ανθρώπων» που έχει αρχίσει από την περασμένη Δευτέρα. Δεκάδες άνθρωποι έχουν υιοθετήσει αυτήν την νέα μορφή διαμαρτυρίας σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Άδανα και Σμύρνη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Την ικανοποίησή του για τον τερματισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εξέφρασε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας του στου βουλευτές του ΑΚΡ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η δημοκρατία μας», τόνισε, «πέρασε και πάλι μία δοκιμασία και βγήκε νικήτρια».

Οι τουρικές αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις, τόσο κατά την εκκένωση του πάρκου Γκεζί το Σάββατο, όσο και τις επόμενες μέρες. Μόνο την Κυριακή συνελήφθησαν περίπου 600 άτομα, ενώ δεκάδες συλλήψεις έγιναν και χθες. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή