Ανοιχτές οι περισσότερες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου

Πρώτο σε αύξηση επισκεψιμότητας
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 13:24
UPD:13:36
A- A A+

«Οι περισσότερες αίθουσες του Μουσείου είναι ήδη ανοιχτές για το κοινό, ενώ αυτές που παραμένουν μη προσβάσιμες θα ανοίξουν με τα 20 ακόμη άτομα, που μελλοντικά θα προσληφθούν μέσω ΜΚΟ»,  διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ. Γεώργιος Κακαβάς.

Η διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα του Μουσείου, επέβαλε επιτακτικά την ανάγκη λειτουργίας του σε διευρυμένο ωράριο, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες. «Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να εξασφαλιστεί το αναγκαίο, πολυάριθμο προσωπικό που απαιτείται, προκειμένου να είναι επισκέψιμο το σύνολο των αιθουσών του Μουσείου, που καταλαμβάνουν χώρο 9.000 τ.μ..

Το προσωπικό που απαιτείται ώστε να λειτουργεί εύρυθμα το Μουσείο σε διπλή βάρδια (08:00 - 20:00) είναι ιδιαίτερα πολυάριθμο (περίπου 173 άτομα). Κατά τις πρόσφατες προσλήψεις φυλακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, δόθηκε προτεραιότητα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου με την πρόσληψη 40 ατόμων διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας του (ισχύον: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη- Σάββατο 08:00-20:00 και Κυριακή 08:00-15:00). Καθοριστικής σημασίας είναι η ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού με την πρόσφατη πρόσληψη αρχικά 20 ακόμα ατόμων μέσω Μ.Κ.Ο.», τονίζει και συμπληρώνει: «Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, καθημερινά δείχνει θερμό ενδιαφέρον και συντονίζει όλες τις προσπάθειες και ήδη έχει αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της λειτουργίας του μεγαλύτερου και σημαντικότερου Μουσείου της χώρας μας στην πληρότητά του. Καθημερινά, επίσης, συνεργαζόμαστε προκειμένου στο άμεσο μέλλον να ολοκληρωθεί η πρόσληψη όλου του απαιτούμενου εποχικού προσωπικού, που θα προσφέρει στους πολυάριθμους επισκέπτες του τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση και στις 64 αίθουσες του Μουσείου».

Άποψη από την έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός».

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων σε ποσοστό 33,5%, καθώς και αύξηση των εισπράξεων κατά 15,7% φέτος τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Στους επισκέπτες των Αρχαιολογικών Χώρων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα του 2013 εμφανίζεται αύξηση κατά 39,4%, όπως αύξηση κατά 40,9% εμφανίζεται και στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Στα Μουσεία, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό με 105,6%, και ακολουθούν το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (81,9%), το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο (52,8%), το Μουσείο Ρόδου (48,5%) και το Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης (30,5%).

Προτεινόμενα για εσάς