Ελπίζει να αποφύγει τον αποκλεισμό η Κάμπελ

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 22:00
UPD:23:58
EPA/DIEGO AZUBEL

Η Κάμπελ δήλωσε το σκεύασμα κατά τη διαδικασία υποβολής της σε έλεγχο, όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ετικέτα του δεν αναγραφόταν η ύπαρξη της συγκεκριμένης ουσίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 200 μέτρων, Βερόνικα Κάμπελ, μπορεί να αποφύγει το διετή αποκλεισμό με τον οποίο απειλείται για ντόπινγκ, επειδή είχε δηλώσει κατά τον έλεγχο τη χρήση φαρμακευτικού σκευάσματος (κρέμα) για πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.

Αυτό διαρρέουν στελέχη της ομοσπονδίας στίβου της Τζαμάικα για τη διάσημη σπρίντερ, η οποία υποβλήθηκε σε έλεγχο στις 4 Μαΐου και στο δείγμα της ανιχνεύθηκε απαγορευμένη διουρητική ουσία, η οποία συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ως «κάλυψη» για το ντόπινγκ στον αθλητισμό.

Η Κάμπελ δήλωσε το σκεύασμα κατά τη διαδικασία υποβολής της σε έλεγχο, όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ετικέτα του δεν αναγραφόταν η ύπαρξη της συγκεκριμένης ουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο παγκόσμιος οργανισμός κατά του ντόπινγκ (WADA) έχει διαυγή και αυστηρή πολιτική επί του θέματος, θεωρώντας αποκλειστικά υπεύθυνους τους αθλητές για οποιαδήποτε απαγορευμένη ουσία ανιχνεύεται στα δείγματά τους.

Προς το παρόν, πάντως, η αθλήτρια τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό από την ομοσπονδία στίβου της πατρίδας της, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ομοσπονδία στίβου της Τζαμάικα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η υπόθεση που αφορά την κυρία Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν βρίσκεται σε πλήρη εξέταση. Προσωρινά (η αθλήτρια) αποβάλλεται από κάθε επίσημη διοργάνωση, έως ότου αποφανθεί η πειθαρχική επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις