Βραζιλία: Εγκώμια για τους διαδηλωτές από την πρόεδρο Ρούσεφ

Μετά από μια νύχτα μαζικών διαμαρτυριών σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 19:10
UPD:19:18
REUTERS/UESLEI MARCELINO

Η κ. Ρουσέφ σημείωσε ότι η κυβέρνησή της συνεχίζει να είναι προσηλωμένη στην «κοινωνική αλλαγή» και αφουγκράζεται προσεκτικά τα παράπονα τα οποία εκφράζονται μέσω των διαμαρτυριών.

A- A A+

Τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών στη Βραζιλία εγκωμίασε η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ την Τρίτη, χαρακτηρίζοντάς τες νομιμοποιημένο κάλεσμα για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και ευαισθησία από πλευράς κυβερνώντων σε όλα τα επίπεδα.

REUTERS

Μιλώντας το πρωί, μετά από μια νύχτα διαδηλώσεων σε σχεδόν 10 μεγάλες πόλεις της λατινοαμερικανικής χώρας, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, η κ. Ρουσέφ σημείωσε ότι η κυβέρνησή της συνεχίζει να είναι προσηλωμένη στην «κοινωνική αλλαγή» και αφουγκράζεται προσεκτικά τα παράπονα τα οποία εκφράζονται μέσω των διαμαρτυριών.

REUTERS
Η επόμενη ημέρα μετά τα επεισόδια στο Ρίο

Πλάνα από την επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων του Ρίο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα.

Το ξέσπασμα της Δευτέρας ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση συλλογικής απαρέσκειας στη Βραζιλία μετά την οικονομική κρίση και το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο είχε οδηγήσει στην πτώση του προέδρου της χώρας πριν από 20 χρόνια.

Αιχμή των κινητοποιήσεων αποτέλεσε η αύξηση του κόστους χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, ωστόσο γρήγορα οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν στο ζήτημα της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής διαφθοράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή