ΚΚΕ: Παζάρια των κομμάτων για το ρόλο τους στην αστική διακυβέρνηση

«Η απόφαση του ΣτΕ διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ»
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 13:19
UPD:13:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

A- A A+

«Οι ελιγμοί μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων», αλλά «τα μεταξύ τους παζάρια για το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση», σημειώνει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στην ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, κινείται και η νέα προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός που σηματοδοτούν «μια νέα φάση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης».

Όπως τονίζει ο Περισσός, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «διευκολύνει» την κυβέρνηση για να προχωρήσει «στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει».

«Το ότι αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ‘ανοιχτή’ ΕΡΤ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πετιούνται στο δρόμο και η περιουσία της παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο. Για αυτό άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έσπευσαν να την υιοθετήσουν», σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμη ότι «πολύ μεγάλη ευθύνη» έχουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, «που πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣτΕ και που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ από τη σκοπιά της υπεράσπισης της ‘δημοκρατίας’».

«Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θυμίζει τον αλήστου μνήμης δικομματικό καβγά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Επιβεβαιώνεται ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κλώνο του ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη και ολοκλήρωση», εκτιμά το ΚΚΕ.

Τονίζει τέλος ότι με βάση τις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνει δεκτή σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή