Βουλγαρία: Επεισόδια μεταξύ εθνικιστικών ομάδων

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 11:21
UPD:11:23
A- A A+

Επεισόδια μεταξύ εξτρεμιστικών εθνικιστικών ομάδων σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή, τέταρτη ημέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 10 το βράδυ έξω από τα γραφεία του εθνικιστικού κόμματος Ατάκα.

Περίπου 200-300 άτομα, ντυμένα στα μαύρα, που λέγεται πως ήταν πρώην οπαδοί του «Ατάκα», άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ηγέτη του κόμματος Βόλεν Σίντεροφ, όπως «προδότη του έθνους», «είσαι Τούρκος», «γενίτσαροι» κ.ά.

 Περιτριγυρισμένος από οπαδούς του και τους περισσότερους από τους βουλευτές του, ο κ. Σίντεροφ προσπάθησε να απευθυνθεί προς τους διαδηλωτές, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «24 Ώρες», οκτώ άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ενώ άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για 2-7 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και ένας βουλευτής του «Ατάκα».

Καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ισχυρή αστυνομική δύναμη παρέμενε στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.

Ο βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβετλίν Γιόβτσεφ αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του κ. Σίντεροφ ενώ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον τραυματισμό αστυνομικού.

Ο Δήμος της Σόφιας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Σίντεροφ δεν είχε λάβει άδεια για τη διοργάνωση συγκέντρωσης και ανέφερε πως όσοι βρέθηκαν γύρω από τα γραφεία του «Ατάκα» χθες το βράδυ παραβίασαν το νόμο περί διατάραξης της κοινής ησυχίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή