Γερμανία : Κατά νέας απόφασης του ΟΗΕ για επίθεση στο Ιράκ

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2003 12:27
A- A A+

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μία απόφαση του ΟΗΕ που θα νομιμοποιεί έναν πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

Κατά την άφιξή του σε συνεδρίαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί στους επιθεωρητές αφοπλισμού του ΟΗΕ ο χρόνος που χρειάζονται.

Οι δηλώσεις του Γκέρχαρντ Σρέντερ αποτελούν αντίδραση στη χθεσινή συνάντηση κορυφής στις Αζόρες, ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, αντιστοίχως, με θέμα την ιρακινή κρίση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα «θα είναι μία στιγμή αλήθειας για τον κόσμο», ωστόσο κανείς από το τρίο δεν θέλησε να διευκρινίσει εάν υπάρχει πρόθεση υποβολής προς ψήφισιν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχεδίου απόφασης που θα επιτρέπει τη χρήση στρατιωτικής βίας για τον αφοπλισμό του Ιράκ.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τη διακοπή της λειτουργίας της γερμανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται, ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησαν στα Ηνωμένα Εθνη να απομακρύνουν τους επιθεωρητές αφοπλισμού από το Ιράκ, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή