Formula 1: Δοκιμές με τη Marussia ο Ελληνας

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 16:24
UPD:16:45
www.facebook.com/Tio Ellinas
A- A A+

Γεύση από μονοθέσιο της F1 θα πάρει ο Ευτύχιος (Τίο) Ελληνας. Ο Κύπριος πιλότος θα οδηγήσει αύριο τη MR02 της Marussia στο αεροδρόμιο του Κεμπλ, πραγματοποιώντας αεροδυναμικές δοκιμές σε ευθεία για τη ρωσική ομάδα.

Ο Ελληνας έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα GP3, όπου προηγείται κατά τη δεύτερή του, μόλις χρονιά σε αυτό. Ο 21χρονος πιλότος θα γίνει ο πρώτος Κύπριος που θα οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη είχε επιλεγεί από τη Marussia για να συμμετάσχει στις δοκιμές νέων οδηγών που θα πραγματοποιηθούν στο Σίλβερστοουν, μία εβδομάδα νωρίτερα από το GP της Ουγγαρίας (17-19 Ιουλίου).

«Είναι αυτονόητο ότι είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω μία επιπλέον δυνατότητα να οδηγήσω την MR02. Ανυπομονούσα για τις δοκιμές νέων οδηγών από το περασμένο Φθινόπωρο και οι εβδομάδες δεν περνούσαν γρήγορα. Το να μπορέσω να πραγματοποιήσω δοκιμές σε ευθεία αυτή την εβδομάδα θα βοηθήσει να γεφυρωθεί το κενό μέχρι το Σίλβερστοουν. Θα μπορώ επίσης να σημειώσω καλούς χρόνους εκεί (σ.σ. στο Σίλβερστοουν) καθώς θα έχω ήδη εξοικειωθεί με τα συστήματα του μονοθεσίου και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας», δήλωσε ο κύπριος πιλότος.

Ο επικεφαλής της Marussia, Τζον Μπουθ δήλωσε σχετικά: Ο Τίο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με την ομάδας μας στο GP3 εδώ και ενάμιση χρόνο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τον έχουμε μαζί μας για δεύτερη χρονιά και ακόμη πιο χαρούμενοι όταν μας χάρισε την πρώτη μας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στον πρώτο αγώνα, στην Ισπανία. Σίγουρα είναι ένα από τα αστέρια του μέλλοντος και αξίζει όλες τις ευκαιρίες που του δίνουμε, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα με τις αεροδυναμικές δοκιμές στο Κεμπλ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις