ΕΡΤ: Αποφασίζει το ΣτΕ για το αίτημα προσωρινής διαταγής

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 12:06
UPD:12:06
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εάν είναι νόμιμη ή όχι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απλά θα εξετάσει εάν από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη και για τους εργαζόμενους.

A- A A+

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας στρέφονται τα βλέμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Μενουδάκος αναμένεται να αποφασίσει για τις προσφυγές  της ΠΟΣΠΕΡΤ και της πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελισάβετ Παπαζώη, που ζητούν να «παγώσει» η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου.

Ο κ. Μενουδάκος θα αποφανθεί εάν θα λειτουργήσει ή όχι η ΕΡΤ και με ποιες προϋποθέσεις, μετά και τη συνάντηση που θα έχει στις 5 το απόγευμα τόσο με νομικούς εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και την κ. Παπαζώη, όσο και με εκπροσώπους της κυβερνητικής πλευράς, που τους έχει καλέσει για να εκφράσουν τις απόψεις τους.  

Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εάν είναι νόμιμη ή όχι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απλά θα εξετάσει εάν από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη και για τους εργαζόμενους.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο κ. Μενουδάκος θα κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ  (χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία) και πως η ΕΡΤ θα λειτουργήσει ξανά.

Προς το παρόν αίτημα αναβολής της σημερινής συνάντησης δεν έχει υποβληθεί, όπως είχε ακουστεί από συνδικαλιστικό δημοσιογραφικό στέλεχος. Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό υποβληθεί, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι κι εκείνος που θα κρίνει εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι, εξετάζοντας από ποιον υποβάλλεται και με ποια αιτιολογία.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν πως εάν η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν ζητούσε ακρόαση την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μενουδάκος θα είχε πάρει την απόφασή του το απόγευμα της ίδιας μέρας για το εάν γίνεται δεκτή ή όχι η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής. Το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, υποχρέωσε το ΣτΕ να παραβρεθούν στην ακρόαση και οι εκπρόσωποι των δύο συναρμοδίων υπουργών (υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του υπουργού Οικονομικών)  για να εκφράσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τις απόψεις τους.

Οπως εκτιμούν, εάν δεν υπήρχε το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για ακρόαση, το Δημόσιο δεν θα είχε τη δυνατότητα να προβάλει τα όποια νομικά επιχειρήματά του, αλλά και να επεκταθεί και πλέον αυτών, αλλά και ότι θα είχαν σταματήσει οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ (σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί  ότι η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ θα γίνει εν μέρει δεκτή)

Τις επόμενες μέρες, το δικαστήριο θα εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθουπουργό  και του υπουργού Οικονομικών για την κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)» όπως επισης και την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή