Τουρκία: Συνεχίζονται οι ταραχές

Νέα χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 18:01
UPD:18:56
REUTERS/DADO RUVIC

Διαδηλωτής κρατά τη σημαία της Τουρκίας ενώ ψεκάζεται από αντλία νερού της Αστυνομίας στη διάρκεια διαδήλωσης στην Αγκυρα.

A- A A+

Με νέα χρήση δακρυγόνων στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα σήμερα Κυριακή, προσπάθησε η τουρκική αστυνομία να αποτρέψει τους  αντικυβερνητικούς διαδηλωτές από το να πραγματοποιήσουν νέες συγκεντρώσεις εν όψει της προγραμματισμένης για απόψε συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τα σημερινά επεισόδια στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ειδικά οχήματα απομάκρυναν τα οδοφράγματα γύρω από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, την οποία άδειασε το βράδυ του Σαββάτου η Αστυνομία, πραγματοποιώντας έφοδο κατά των διαδηλωτών που παρέμεναν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 ανθρωποι. 

Ωστόσο, η οργάνωση που ηγείται των διαμαρτυριών για το πάρκο Γκεζί κάλεσε και σήμερα τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πλατεία, όμως ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης διεμήνυσε πως αυτό δεν θα επιτραπεί.

«Οποιοδήποτε κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ταξίμ υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε, προσθέτοντας πως «όταν η κατάσταση σταθεροποιηθεί, μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα». 

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος του Ερντογάν πραγματοποιούν συγκέντρωση αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά στην άλλη πλευρά της πόλης.

«Είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία» δήλωσε στο Reuters 32χρονη υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή