Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις (9-10 Μποφώρ) με εξασθένηση απο αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά πολύ ισχυροί και το πρωΐ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σήμερα στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις (τοπικά μέχρι 9 Μποφώρ), αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή