Ν. Χουντής: Κατάπτυστη η ανακοίνωση Κομισιόν για ΕΡΤ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 11:24
UPD:11:24
A- A A+

Για κατάπτυστη ανακοίνωση που αποτελεί ντροπή για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Κομισιόν για το θέμα της ΕΡΤ.

 «Τέτοια πράγματα οι Έλληνες, δεν τα είχαν δει ούτε στη δικτατορία των συνταγματαρχών, κι εμείς εδώ τώρα κάνουμε μαθήματα δημοκρατίας σε τρίτες χώρες», παρατήρησε σε έντονο ύφος ο ευρωβουλευτής κατά την τοποθέτησή του σε σχέση με έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την ελευθερία του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης σε τρίτες χώρες,.

« Ποια δημοκρατική διαδικασία ακολουθείται; Η διαδικασία που έχει επιβάλλει η τρόικα», είπε απευθυνόμενος στην Κάθριν Άστον. «Είστε μέλος της τρόικα, είστε αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Με αυτές τις διαδικασίες έχει επιβληθεί στη χώρα μου μία fast-track δημοκρατία, με μια δήθεν κυβέρνηση που υπακούει στις εντολές σας».

Και «μετά το κύμα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα (για την ΕΡΤ), βγάζετε μία κατάπτυστη ανακοίνωση,  ντροπή στην Κομισιόν κυρία Άστον, η οποία δικαιολογεί αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

«Αλλά μην ξεγελιόσαστε. Ό,τι έγινε με τα μνημόνια στην Ελλάδα, γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ό,τι γίνεται σήμερα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα, θα γίνει και στις χώρες σας», τόνισε ο κ. Χουντής απευθυνόμενος στους άλλους ευρωβουλευτές.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή