Πεδουλάκης: «Δίκαια είμαστε πρωταθλητές, το αφιερώνουμε στον κόσμο μας»

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 01:12
A- A A+

Στο φίλαθλο κοινό της ομάδας του αφιέρωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης.

«Σε όλη τη σειρά αλλά και σήμερα, υπό δύσκολες συνθήκες, επικρατήσαμε δίκαια. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά χιλιόμετρα, ειδικά στο ελεύθερο παιχνίδι. Εστιάσαμε στο παιχνίδι 5-5 γιατί ο Ολυμπιακός υπερτερούσε στο ανοιχτό γήπεδο. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον κόσμο μας», τόνισε.

Στον ίδιο τόνο κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Τζέιμς Γκιστ: «Ήταν πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε, νικώντας μάλιστα τον πρωταθλητή Ευρώπης δύο φορές μέσα στην έδρα του. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το πρωτάθλημα στους φιλάθλους μας, σαν δώρο που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ-4».

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, από την πλευρά του, δεν… εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΣΕΦ. «Δεν θέλω να σταθώ σε αυτά που έγιναν, άλλωστε είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις, αφού εκτός από την Ελλάδα έχω αγωνιστεί στη Σερβία και την Κροατία, όπου συμβαίνουν παρόμοια πράγματα», εξήγησε.

«Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε, παίρνοντας το πρωτάθλημα από τον πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα με σουίπ. Δεν ήταν εύκολο γιατί το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε ήμασταν μια νέα ομάδα με νέους παίκτες και προπονητές κι αυτό κάνει δύσκολο το να βρεις χημεία. Αν είχαμε κάνει άλλη μία νίκη στην Ευρωλίγκα θα ήταν μια τέλεια σεζόν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αργύρη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία μας. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους που στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά και έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά από αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας.

Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις