Οριστική διακοπή στο ΣΕΦ, πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 00:26
UPD:00:55
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τον τρίτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

A- A A+

Την οριστική διακοπή του αγώνα αποφάσισαν οι διαιτητές στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατακυρωθεί στον Παναθηναϊκό που κατάκτησε έτσι το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, με 3-0 νίκες επί του Ολυμπιακού.

Η αναμέτρηση, τρίτη στη σειρά των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, διακόπηκε 1΄27΄΄ πριν τη λήξη κι ενώ οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 76-72, λόγω ρίψης αντικειμένων και κροτίδων στον πάγκο τους.

Οι διαιτητές ζήτησαν την πλήρη εκκένωση του φαληρικού σταδίου για να επιτρέψουν τη συνέχεια και ολοκλήρωση του αγώνα, όμως παρά το ότι σχεδόν όλοι οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας αποχώρησαν περίπου 100 άτομα παρέμειναν εντός, με αποτέλεσμα οι «άρχοντες του αγώνας» να αποφασίσουν την οριστική διακοπή του.

Να σημειωθεί όιτι 20 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού μια φωτοβολίδα βρήκε τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια για να εξεταστεί και επέστρεψε στο ζέσταμα αργότερα, ενώ μία ώρα πριν το τζάμπολ κουκουλοφόροι οπαδοί κατέστρεψαν κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού που μετέδιδε τον αγώνα (ΣΚΑΪ).

Ο αγώνας

Στο αγωνιστικό μέρος, που σαφώς περνά σε δεύτερη μοίρα λόγω των για μία ακόμη φορά θλιβερών συμβάντων, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην αρχή με 5-0 και 8-3, όμως η ευστοχία των «πράσινων» από τα 6.75μ (6/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο!)  τους επέτρεψε να προσπεράσουν με 10 πόντους (24-14) στο 9ο λεπτό.

Η είσοδος των Κατσίβελη και Χάινς έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο 14' με 30-28, για να κάνει με τρίποντο λίγο αργότερα ο Περπέρογλου το 36-32 για να κλείσιε το ημίχρονο στο 39-35 με τρίποντο του Ματσιούλις και γκολ-φάουλ του Χάινς.

Με τις ομάδες να συμβαδίζουν και τον Ολυμπιακό προηγούμενο με βραχεία κεφαλή (61-60), οι δύο αντίπαλοι έφτασαν ως το 30ο λεπτό κι ενώ οι Σπανούλης, Γκιστ και  Σλούκας πιστώθηκαν από ένα… τετράποντο, καθώς ευστόχησαν σε τρίποντο και στη βολή που κέρδισαν, λόγω που τους είχε γίνει.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, μίλησε η κλάση και η εμπειρία του Διαμαντίδη, που πήρε την ομάδα του από το χέρι και την έφερε μπροστά με 70-62 στο 32΄, όμως ο πρωταθλητής Ευρώπης βρήκε λύσεις και μείωσε στον πόντο (70-71) με σερί 8-0.

Δύο βολές του Χάινς έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό (72-70) στο 37΄, όμως αυτοί έμελλε να είναι οι τελευταίοι πόντοι για την ομάδα του, αφού ο Παναθηναϊκός με σερί 6-0 βρέθηκε στο +4 και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια, που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις