Τη συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ επιθυμεί η Δανία

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2003 12:20
A- A A+

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο που θα εξαπολύσουν ΗΠΑ και Βρετανία κατά του Ιράκ και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου για τον σκοπό αυτό.

Ο πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους ότι «ήλθε ο καιρός να πάρουμε θέση» στο Κοινοβούλιο για τον πόλεμο και για την ένοπλη συμμετοχή της Δανίας σε αυτόν.

«Η διεθνής κοινότητα απαιτούσε επί 12 χρόνια να απαλλαγεί ο Σαντάμ Χουσεΐν από τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει. Ομως ο Σαντάμ δε συνεργάστηκε προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι απαράδεκτο να αγνοούμε το κύρος της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο Ράσμουσεν εκφράζοντας πλήρη υποστήριξη στη θέση των ΗΠΑ.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει σήμερα το πρωΐ την κατάσταση και θα έχει διαβουλεύσεις στη συνέχεια με την επιτροπή εξωτερικής πολιτικής του Κοινοβουλίου για να εξασφαλίσει την έγκρισή του στην συμμετοχή της Δανίας σε έναν πόλεμο», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Η αντιπολίτευση της Δανίας έχει ταχθεί κατά οιασδήποτε δανικής συμμετοχής σε έναν πόλεμο που δεν θα έχει την εξουσιοδότηση του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή