Αίτημα Α. Παπαρήγα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το Ιράκ

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2003 12:53
A- A A+

Την άμεση, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, πάνω στο ζήτημα της ελληνικής συμμετοχής στον «άδικο» πόλεμο κατά το Ιράκ, ζητά η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, η κ. Παπαρήγα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της χώρας μας συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο παρέχοντας διευκολύνσεις στις ΗΠΑ με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας, τη χρησιμοποίηση ελληνικών πληρωμάτων στις πτήσεις των AWACS, την παρουσία φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο και μια σειρά άλλες ενέργειες και μάλιστα χωρίς να έχει έστω και την τυπική έγκριση της Βουλής.

Αναφερόμενη στην επικείμενη πολεμική επιχείρηση, η γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος τονίζει ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προχωρούν σε ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σε έναν άδικο πόλεμο με στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής και την επέκταση της στρατιωτικής και γεωπολιτικής κυριαρχίας τους.

Παράλληλα, με σχετική επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, η κ. Παπαρήγα τονίζει ότι «η επίκληση της δήθεν υποχρέωσης της Ελλάδας να τηρήσει τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ δεν μπορεί να συγκαλύψει τη συνενοχή της στο έγκλημα».

Ερωτά, δε, τον πρωθυπουργό «εάν προτίθεται να κλείσει τη βάση της Σούδας, να αποσύρει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό, να σταματήσει κάθε διευκόλυνση από ξηρά, αέρα και θάλασσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για να πραγματοποιήσουν τον βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή