ΔΣΑ: «Οι τουρκικές αρχές να σεβαστούν το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου»

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 12:17
A- A A+

Την έντονη αγανάκτησή του για τις συνεχιζόμενες διώξεις δικηγόρων στην Τουρκία εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με αφορμή πενήντα νέες συλλήψεις δικηγόρων στην Κωνσταντινούπολη, επειδή υπερασπίστηκαν πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται ότι για τους ίδιους λόγους υπόδικοι είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης.

«Οι δικηγόροι της Κων/λης συμμετέχουν στον αγώνα του τουρκικού λαού για δημοκρατία και απεργούν από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων. Ο ΔΣΑ είναι  αλληλέγγυος στους διωκόμενους Τούρκους συναδέλφους μας και καλεί τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, ο οποίος συνιστά κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού και να πάψουν τις διώξεις εναντίον τους.

Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν  ότι δυστυχώς η Τουρκία δεν είναι ευνομούμενη χώρα και γι’ αυτό ο ΔΣΑ τονίζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις προσπάθειες να εκδοθούν τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα στην Τουρκία. Σημειώνει ιδιαίτερα ότι η άμεση ή έμμεση «επαναπροώθηση» πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος ιδίως όταν παρακάμπτεται η νόμιμη δικαστική οδός, αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο , θίγει την εθνική κυριαρχία και δυσφημίζει τη χώρα», αναφέρει ο ΔΣΑ στην ανακοίνωσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή