Αλ. Τσίπρας: Πραξικόπημα το κλείσιμο της ΕΡΤ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 19:49
UPD:20:12
NAFTEMPORIKI.GR

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

A- A A+

Πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους από την «αυταρχική» και «αδιανόητη», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση αλλιώς θα έχουν και εκείνοι την ευθύνη για τη «φίμωση» της ΕΡΤ.

Παράλληλα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή.

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι ζήτημα δημοκρατίας, προσθέτοντας πως αν «τολμήσουν» να διακόψουν σήμερα το σήμα εκπομπής χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Φιμώνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, συμπλήρωσε, γιατί η τρόικα απαιτεί ανθρωποθυσίες και γιατί θέλουν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε νέα ΥΕΝΕΔ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να πάρει την απόφαση στα χέρια του ενώ, απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, είπε ότι το κόμμα του δεν θα κάνει σπασμωδικές κινήσεις και άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή