Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του Ν. Μαντέλα

Επίσκεψη και από την πρώην συζυγό του στο νοσοκομείο της Πρετόρια
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 17:10
UPD:17:20
EPA/KIM LUDBROOK

Στη φωτογραφία μία γυναίκα και ένα παιδί περνούν μπροστά από τοιχογραφία του Νέλσον Μαντέλα στο Σοβέτο.

A- A A+

Σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και αρχηγός του κινήματος κατά του απαρτχάιντ επί δεκαετίες Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Μαντέλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια για τέταρτη συνεχή ημέρα, λαμβάνοντας θεραπεία για πνευμονική λοίμωξη.

«Ο πρόεδρος Ζούμα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα και είναι σίγουρος ότι κάνει το παν για να βελτιωθεί η κατάσταση του Μαντίμπα», ανακοίνωσε η προεδρία της Δημοκρατίας, αναφερόμενη στον κ. Μαντέλα με το επαναστατικό ψευδώνυμό του της εποχής της παρανομίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το νοσοκομείο Medi-Clinic Heart Hospital της Πρετόρια όπου νοσηλεύεται ο βετεράνος νοτιοαφρικανός ηγέτης.

Όλα τα οχήματα τα οποία εισέρχονται στο νοσοκομείο ελέγχονται εξονυχιστικά.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής έχει δεχθεί επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και από την πρώην σύζυγό του, Γουίνι Μαντικιζέλα Μαντέλα.

Τα προβλήματα του κ. Μαντέλα με τους πνεύμονές του ανάγονται στην εποχή της φυλάκισής του στις φυλακές του νησιού Ρόμπεν, κοντά στο Κέιπ Τάουν.

Πριν την απελευθέρωσή του το 1990, βρισκόταν έγκλειστος για σχεδόν τρεις δεκαετίες με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης της λευκής μειονότητας της Νότιας Αφρικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή