Δίκη «17Ν» : Παρέμβαση Αγγελικής Σωτηροπούλου

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 10:49
A- A A+

Με παρέμβαση της Αγγελικής Σωτηροπούλου ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις

μαρτύρων για την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού, Χρήστου Μάτη, στις 24 Δεκεμβρίου 1984.

Η Σωτηροπούλου απευθύνθηκε στους δικαστές και ζήτησε να την προστατέψουν μετά τις αναφορές του μάρτυρα Μιχάλη Χαβατζόγλου, για την παρουσία γυναίκας στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων.

Ο κ. Χαβατζόγλου, ιδιοκτήτης παρακείμενου ζαχαροπλαστείου, υποστήριξε ότι πηγαίνοντας προς το κατάστημά του το επίμαχο πρωινό είχε δει μια γυναίκα να δίνει ένα κουτί με γλυκά στον μεταμφιεσμένο αστυνομικό, λίγο πριν μπει στην Τράπεζα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δε μπορεί να την περιγράψει, γιατί την είδε από πίσω. Είπε, ωστόσο, ότι ήταν αρκετά κοντύτερη από τον αστυνομικό.

Ο συνήγορος της οικογένειας Μάτη, Σταύρος Γεωργίου, ρώτησε τον μάρτυρα αν ο εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος του είχε επιδείξει, όταν κλήθηκε να καταθέσει, φωτογραφία της Σωτηροπούλου και στην αρνητική απάντηση του κ. Χαβατζόγλου ο συνήγορος έκανε λόγο για «παραλείψεις».

Η ερώτηση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των συνηγόρων υπεράσπισης της Σωτηροπούλου, που υποστήριξαν πως ο εντολέας τους δεν αντιμετωπίζει κατηγορία για την υπόθεση και επιπλέον, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να ήταν μέλος της οργάνωσης απο το 1986.

Και η ίδια η κατηγορουμένη, όμως, ζήτησε το λόγο και είπε : «Εχει δικαίωμα ένας συνήγορος να κάνει ερωτήσεις για μένα, εφ' όσον δεν κατηγορούμαι; Εχει δικαίωμα να με δείχνει στα κανάλια; Εμένα ποιος θα με προστατέψει;»

«Εχετε το τεκμήριο αθωώτητας», της απάντησε ο πρόεδρος και εκείνη, εκνευρισμένη, αντέτεινε : «Το τεκμήριο ενοχής έχω για όλα, ακόμη και για τον Καποδίστρια».

Ο συνήγορος του Νίκου Παπαναστασίου κατέθεσε στο δικαστήριο βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών, από την οποία προκύπτει πως ο εντολέας του εργαζόταν κανονικά όλο το μήνα Δεκέμβριο 1984 στην εταιρία AEG.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση του γιού του εκδότη Νίκου Μομφεράτου, Γιώργου Μομφεράτου. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν έχει ιδία γνώση για τις συνθήκες δολοφονίας του πατέρα του και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή