Παραμένει στη Βαγδάτη η οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 11:30
A- A A+

Η ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» αποφάσισε να παραμείνουν μέλη της στη Βαγδάτη παρά τον επικείμενο πόλεμο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο Αμάν.

«Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα θα διατηρήσουν εξαμελή ιατρική ομάδα στη Βαγδάτη στην οποία θα περιλαμβάνεται χειρουργός και αναισθησιολόγος. Η ομάδα θα παραμείνει στην ιρακινή πρωτεύουσα για να καθορίσει τις ανάγκες σε φάρμακα του πληθυσμού και τους τρόπους για να εξασφαλιστεί έκτακτη ιατρική περίθαλψη εν όψει της κατάστασης που αναμένεται», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση ανέφερε ότι τα μέλη της που επέλεξαν να παραμείνουν στο Ιράκ είναι από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, το Σουδάν και την Αλγερία.

Ολα τα μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ αναχώρησαν από τη χώρα χθες, μετά το τελεσίγραφο που Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους στον Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο συντονιστής ανθρωπιστικών θεμάτων του ΟΗΕ στο Ιράκ, Ραμίρος Λόπες ντε Σίλβα, προειδοποίησε χθες φθάνοντας στην Κύπρο από τη Βαγδάτη ότι εκατομμύρια Ιρακινοί αντιμετωπίζουν την πείνα και τη φτώχεια μετά τον επικείμενο πόλεμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή