Διευκρινίσεις για την πορεία της διαθεσιμότητας ζήτησε η τρόικα από τον Αντ. Μανιτάκη

Κύκλοι υπουργείου: Το ζήτημα θα αποφασιστεί από τους πολιτικούς αρχηγούς
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 19:42
UPD:19:55
FOSPHOTOS/Philippos Messinis
Στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από τον Αντ. Μανιτάκη.
A- A A+

Διευκρινίσεις και στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι, ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβαν κατηγορηματικά, όπως δημοσιεύει το ΑΜΠΕ, ότι το ζήτημα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων φορέων του δημοσίου θα αποφασιστεί από τον Πρωθυπουργό, μετά από συνεννόηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών εξετάστηκαν και τα θέματα της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης, οι νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου, το μέτρο της δυνατότητας αναγνώρισης πλασματικού χρόνου (το ανώτερο μέχρι τρία χρόνια) στους υπαλλήλους, που συνταξιοδοτούνται χωρίς πλήρη σύνταξη και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας είναι συνεχής και υπάρχει πλήρης ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή