Η ΔΕΜΑ ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλεια των αγώνων της Μερσίνης

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 14:33
UPD:14:48
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Ο γενικός γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ισίδωρος Κούβελος.

A- A A+

Επιστολή στους διοργανωτές των Μεσογειακών αγώνων της Μερσίνης απέστειλε ο γενικός γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ισίδωρος Κούβελος, εκφράζοντας την ανησυχία της ΔΕΜΑ για την αναταραχή που εσχάτως επικρατεί στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, στην επιστολή του κ. Κούβελου προς τον πρόεδρο της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ουγκούρ Ερντενέρ, και την οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών αγώνων της Μερσίνης, εκφράζεται η συμπάθεια αλλά και η ανησυχία για τα λυπηρά γεγονότα στη γειτονική χώρα.

«Προκειμένου να καθησυχαστεί η μεσογειακή οικογένεια, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να παρείχατε στη ΔΕΜΑ και όλες της Ολυμπιακές Επιτροπές των μεσογειακών χωρών ακριβέστερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Αδάνων-Μερσίνης, καθώς και τις διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αγώνων», αναφέρεται –μεταξύ άλλων- στην επιστολή του κ. Κούβελου.

Οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 αρχικά είχαν ανατεθεί σε Βόλο και Λάρισα, όμως η Ελλάδα ουσιαστικά τους αρνήθηκε καθώς ενέσκηψε η οικονομικής κρίση, με αποτέλεσμα τη διοργάνωσή τους να αναλάβει η Μερσίνη.

Η έναρξη της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου, όμως για να ξεκινήσουν θα πρέπει να υπάρξει σαφής εγγύηση εκ μέρους της γειτονικής χώρας για την ασφάλειά της.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι ταραχές στις μεγάλες τουρκικές πόλεις και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υποψηφιότητα της Πόλης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, τρεις μήνες πριν η ΔΟΕ λάβει την απόφασή της στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου, στο Μπουένος Αϊρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις