Τένις: Έτοιμος για τον «θρόνο» ο Ναδάλ

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 19:23
UPD:19:42
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ο ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς στο πλαίσιο των ημιτελικών του «Ρολάν Γκαρός» στο Παρίσι.

A- A A+

Το 8ο τρόπαιο «Ρολάν Γκαρός» στην καριέρα του και τέταρτο διαδοχικό θα διεκδικήσει την Κυριακή (9/06) ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μετά από συγκλονιστικό ημιτελικό που διήρκησε περίπου 4.5 ώρες, επικράτησε 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και απέδειξαν ότι θα έπρεπε να συναντηθούν στο μεγάλο τελικό και όχι μία στροφή πριν το τέλος. Ο Τζόκοβιτς μπήκε πιο επιθετικά στον αγώνα, ο Ναδάλ, όμως, ισορρόπησε με το πέρασμα του χρόνου, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο ο Σέρβος ανέβασε στροφές, μετατρέποντας το εις βάρος του 2-3 σε 6-3 κι έτσι ισοφάρισε 1-1. 

Η συνέχεια ανήκε στο «βασιλιά» του χώματος, Ράφα Ναδάλ. Με εξαιρετικά κτυπήματα πήρε πέντε σερί γκέιμ(!) και με το άνετο 6-1 πήρε προβάδισμα (2-1) στα σετ.

«Έσπασαν καρδιές» στο τέταρτο σετ. Ο Ναδάλ ήταν αυτός που έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε 4-3 στα γκέιμ. Η απάντηση του Τζόκοβιτς άμεση για το 4-4. Ο Ράφα και πάλι «έσπασε» τον αντίπαλό του και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αφού σέρβιρε για το σετ (6-5). Κι όμως, ο Νόλε έκανε μπρέικ μπακ, έμεινε «ζωντανός», δείχνοντας τα ψυχικά του αποθέματα και οι δυο τους οδηγήθηκαν στο tie break, με τον Σέρβο να παίρνει το σετ, να ισοφαρίζει σε 2-2 και να δίνει δραματικό φινάλε στο ματς!

Στο σετ που κρίθηκαν τα πάντα ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε 4-3 στα γκέιμ, ωστόσο, ο Ναδάλ απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος στο χώμα. Στο 16ο γκέιμ του σετ, έκανε το πολυπόθητο μπρέικ κι έφτασε στη νίκη-πρόκριση με το 9-7. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις