Σαντάμ Χουσεΐν: «Εγκληματίας» ο Μπους

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 09:11

A- A A+

«Εγκληματία» χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους o Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος εμφανίστηκε στην ιρακινή τηλεόραση τρεις ώρες μετά την εκδήλωση της αμερικανικής επίθεσης.

«Ο εγκληματίας μικρός Μπους διέπραξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», υποστήριξε ο Σαντάμ Χουσέιν στο διάγγελμά του.

Φορώντας στρατιωτική στολή, μαύρο μπερέ και γυαλιά ο Σαντάμ διάβασε από χειρόγραφο το μήνυμα που είχε ετοιμάσει προς τον ιρακινό λαό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το διάγγελμα Σαντάμ ήταν «ζωντανό» ή μαγνητοσκοπημένο. Ο ιρακινός πρόεδρος εμφανίστηκε σε ένα μικρό δωμάτιο και όχι στα συνηθισμένα πολυτελή παλάτια του.

Το διάγγελμα του Σαντάμ στην ιρακινή τηλεόραση, το οποίο διήρκεσε επτά λεπτά, προλόγισε ο υπουργός Πληροφόρησης Μοχάμεντ Σαϊντ αλ-Σάχαφ ο οποίος υποστήριξε ότι έχει «αρχίσει ο ιερός πόλεμος».

«Υποσχόμαστε σε εσάς, στο όνομά μας και στο όνομα της ηγεσίας μας, στο όνομα του ηρωϊκού ιρακινού λαού και του ηρωϊκού του στρατού, στο όνομα του Ιράκ, του πολιτισμού και της ιστορίας του ότι θα πολεμήσουμε τους εισβολείς», τόνισε ο Σαντάμ. «Θεού θέλοντος, θα τους οδηγήσουμε στα όρια που θα χάσουν την υπομονή τους και κάθε ελπίδα να επιτύχουν αυτά που είχαν σχεδιάσει και ό,τι οι Σιωνιστές εγκληματίες τους έσπρωξαν να κάνουν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους συμμάχους της Ουάσινγκτον που τάχθηκαν κατά του πολέμου, ο Σαντάμ τόνισε: «Τώρα είδατε πόσο o επικίνδυνος Μπους υποβιβάζει τις θέσεις και τις απόψεις σας κατά του πολέμου και τις εκκλήσεις σας υπέρ της ειρήνης, διέπραξε το άγριο έγκλημα», σημείωσε ο Σαντάμ και κατέληξε λέγοντας ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».

«Ο Θεός είναι μεγάλος. Ζήτω το Ιράκ. Ζήτω η Παλαιστίνη. Ζήτω το ένδοξο έθνος μας και εκείνοι που ζητούν την ειρήνη», κατέληξε ο ιρακινός πρόεδρος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή