Ιρακινοί αξιωματούχοι ο στόχος των πυραύλων «Τόμαχοκ»

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 10:28
A- A A+

Πέντε Ιρακινοί αξιωματούχοι, που συνεδρίαζαν τα ξημερώματα στη Βαγδάτη, ήταν μεταξύ των στόχων των αμερικανικών πυραύλων Τόμακχοκ, δήλωσε Βρετανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Υπήρχε μια συνάντηση σε εξέλιξη πέντε υψηλόβαθμων Ιρακινών αξιωματούχων και για αυτό πάρθηκε η απόφαση της επίθεσης», τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας : «Πρόκειται για προειδοποιητικό πλήγμα και συνεχίζουμε να απαιτούμε την παράδοση του Σαντάμ», μιλώντας από την έδρα της αμερικανο-βρετανικής διοίκησης στο Κατάρ. Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει ποιοί ήταν οι πέντε αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν εμφανίσθηκε στην ιρακινή τηλεόραση μετά την αμερικανική επίθεση την οποία Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «πλήγμα αποκεφαλισμού». Ιρακινός υπουργός κατήγγειλε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να δολοφονήσει τον Σαντάμ τόνισε ωστόσο ότι ο πρόεδρος είναι ζωντανός.

Ο Βρετανός στρατιωτικός εκπρόσωπος κατέληξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πληροφορήθηκαν για τη συνάντηξη των ιρακινών αξιωματούχων «μέσω πρακτόρων και άλλων μηχανισμών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή