Εγκαταλείπουιν το Πακιστάν Αμερικανοί διπλωμάτες

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 10:32
A- A A+

Η πλειονότητα του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ αναμένεται να έχει εγκαταλείψει το Πακιστάν εντός των δύο προσεχών ημερών, καθώς υπάρχουν φόβοι για βίαιες αντιδράσεις μετά την έναρξη των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος της πρεσβείας.

«Θα φύγουν σε μια ή δυό μέρες. Προσωπικό ασφαλείας θα παραμείνει στην πρεσβεία», διευκρίνισε.

«Υπάρχει όλο και μεγαλύτερη πιθανότητα καθώς τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε αμερικανικά κτίρια υπηρεσιών, τρομοκράτες και οπαδοί τους να αναζητήσουν πιο ευάλωτους στόχους. Σε αυτούς μπορεί να συμπεριλαμβάνονται χώροι όπου συχνάζουν Αμερικανοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ορισμένα μέλη της Αλ-Κάϊντα έχουν διαφύγει στο Πακιστάν και σε άλλες χώρες και αυτό συνδυασμένο με την παρουσία ντόπιων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη χώρα, επιβάλλει σε όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται εκεί ή ταξιδεύουν μέσω Πακιστάν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προστίθεται στην ανακοίνωση του State Department.

Η Ουάσινγκτον επέτρεψε χθες βράδυ να αναχωρήσουν από το Πακιστάν όσα μέλη του μη απαραίτητου προσωπικού των διπλωματικών αντιπροσωπειών της το επιθυμούσαν, είπε εκπρόσωπος της πρεσβείας χωρίς να αναφέρει πόσοι ήταν αυτοί για λόγους ασφαλείας.

Εκτός από την πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ, όπου τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν επίσης τρία προξενεία στο Καράτσι (νότιο Πακιστάν), στη Λαχόρη (βορειοανατολικό Πακιστάν) και στο Πεσαβάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή