Δίκη «17Ν» : Αυτόπτες μάρτυρες στη δολοφονία Μομφεράτου

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 11:20
A- A A+

Την κλήτευση πέντε αυτοπτών μαρτύρων στη διπλή δολοφονία του εκδότη Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσσέτη, ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης και Κώστας Χρυσικόπουλος.

Οι συνήγοροι υποστήριξαν οτι οι μάρτυρες στις προανακριτικές καταθέσεις τους είπαν πως δεν είδαν κάποιον από την ομάδα των δραστών να παροτρύνει τους υπόλοιπους να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν, μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος του εκδότη και του οδηγού του.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο κ. Μπακατσέλος είναι ο μοναδικός μάρτυρας, που περιγράφει τη συγκεκριμένη στιγμή και αναγνωρίζει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ως αυτόν που κάλεσε τους υπόλοιπους να φύγουν. Με το αίτημα συντάχθηκαν και οι συνήγοροι του Χριστόδουλου Ξηρού.

Νωρίτερα, έκαναν παρέμβαση στο δικαστήριο οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Γιωτόπουλος επεσήμανε και πάλι αντιφάσεις στις καταθέσεις του μάρτυρα και τον χαρακτήρισε ψευδομάρτυρα.

«Τέτοια σιγουριά με κάνει να πιστεύω ότι είναι ψευδομάρτυρας... Αν υπήρχαν κάμερες στη δίκη, ο μάρτυρας θα είχε καταρρεύσει μπροστά στο χλευασμό του ελληνικού λαού. Γιατί έχει έρθει εδώ να καταδικάσει τον Γιωτόπουλο σε ισόβια».

Στο σημείο αυτό επενέβη ο κ. Μπακατσέλος, για να σχολιάσει : «Γι αυτό δεν έρχονται εδώ οι μάρτυρες».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός υποστήριξε ότι ο κ. Μπακατσέλος «είναι ψευδομάρτυρας στημένος απο την Αντιτρομοκρατική, για να ενοχοποιήσει δύο αθώους, εμένα και το Γιωτόπουλο».

Οι δύο εισαγγελείς της έδρας ζήτησαν απο το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα για την κλήτευση των μαρτύρων. Το δικαστήριο, πάντως, επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή