«Θα καταστρέψει τα πάντα ο πόλεμος στο Ιράκ», λέει ο Αμρ Μούσα

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 12:28
A- A A+

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αρμ Μούσα, δήλωσε σήμερα, ότι ο πόλεμος που κήρυξαν οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατά του Ιράκ «θα καταστρέψει τα πάντα».

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για όλους του Αραβες, το Ιράκ και ο λαός του δέχονται ένα στρατιωτικό πλήγμα που θα καταστρέψει τα πάντα, που δεν λαμβάνει υπ' όψιν ούτε πολίτες ούτε το σύνολο του Ιράκ. Νιώθω θλίψη και οργή για αυτή την επίθεση», τόνισε ο Μούσα στους δημοσιογράφους.

Ο Αραβας αξιωματούχος ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει «τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει αυτό τον καταστροφικό πόλεμο» και «να αναλάβει τις ευθύνες του για να τον τερματίσει, παρά του γεγονότος ότι (το Συμβούλιο Ασφαλείας) τέθηκε στο περιθώριο με τη λήψη της απόφασης διεξαγωγής πολέμου κατά του Ιράκ».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δράσει καθώς «είναι ο κύριος υπεύθυνος για την τήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας διεθνώς».

Ο Μούσα πρόσθεσε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών των αραβικών χωρών και τους άραβες πρεσβευτές στον ΟΗΕ ώστε να κληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για να εξετάσει «τη λήψη μέτρων για να σταματήσει τον πόλεμο».

Είπε ακόμη, ότι, «Ιρακινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν σήμερα για την εξέλιξη της αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι η ειδική σύνοδος των Αράβων υπουργών Εξωτερικών για το Ιράκ στις 23 του μηνός στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή