Αντιπολεμικές εκδηλώσεις και στα Χανιά

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 13:39
A- A A+

Ενας ανθρώπινος χείμαρρος από διαδηλωτές, κυρίως μαθητές σχολείων ξεχύθηκε το πρωΐ αυθόρμητα στους δρόμους των Χανίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ.

Θέλουμε ειρήνη και όχι πόλεμο, βροντοφώναξαν οι περίπου 2.000 διαδηλωτές που πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα, οι Χανιώτες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας και του Μαραθίου εκφράζοντας την ανησυχία τους για την χρήση αυτών των βάσεων, όπου από χθες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα.

«Οι συνέπειες του πολέμου παγκοσμίως είναι τραγικές. Η επίθεση κατά του Ιράκ είναι δολοφονική επίθεση», σχολίασε ο νομάρχης Χανίων Γιώργος Κατσανεβάκης.

Με επιστολή του προς τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ εκφράζει την αντίθεση των Χανιωτών στον πόλεμο και στην παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στα Χανιά.

«Η ημέρα σηματοδοτεί κρίση της παγκόσμιας νομιμότητας. Οι πολίτες θέλουν ειρήνη και όχι πόλεμο», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, ενώ ο βουλευτής Μανόλης Σκουλάκης χαρακτήρισε τις εξελίξεις παγκόσμια τραγωδία με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Από χθες, στο αεροδρόμιο Χανίων έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με δήλωση του αερολιμέναρχη Αλέξανδρου Παναγιωτόπουλου, ισχύουν τα ίδια μέτρα όπως αυτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Δηλαδή σχολαστικότατος έλεγχος επιβατών και αποσκευών καθώς και αύξηση της Αστυνομικής Δύναμης του Αεροδρομίου.

Η κήρυξη του πολέμου κατά του Ιράκ και η παγκόσμια ανησυχία κινητοποίησαν και την εκκλησία. Από σήμερα και για δύο ημέρες, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ οι δικηγόροι των Χανίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο απέχουν από τις 10 σήμερα το πρωί από τα καθηκοντά τους.

Την επίθεση στο Ιράκ καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή