Βουλή: Αντιπαράθεση για τις αναφορές του Ηλ. Κασιδιάρη στο Ολοκαύτωμα

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 15:27
UPD:15:32
Eurokinissi/EUROKINISSI

Στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής για την δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Στη φωτογραφία ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

A- A A+

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Β. Οικονόμου προκάλεσε η άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον Ηλ. Κασιδιάρη στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενος στην άρνηση ισραηλινού επιχειρηματία να προσέλθει στην επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, γιατί συμμετέχουν σε αυτήν αρνητές του Ολοκαυτώματος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πιστεύει ότι ο Χίτλερ έκανε το Ολοκαύτωμα κατά των Εβραίων.

«Ο εβραίος Σ. Μιωνή είναι το κλειδί της υπόθεσης. Είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και κολλητός του Στ. Παπασταύρου και βλέπουμε να σκίζονται οι της Ν.Δ. γι’ αυτόν. Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη δικαιοσύνη», ανέφερε.

Ανεβαίνοντας στη συνέχεια στο βήμα ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου απευθύνθηκε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου ρωτώντας τον «ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του Ολοκαυτώματος στην Γερμανία; Πέντε χρόνια φυλακή».

Η αναφορά του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά ο κ. Οικονόμου επέμεινε: «Πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς;».

Τόνισε επίσης ότι η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να δείξει την αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού νόμου.

Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι «η πρόταση της Ν.Δ. για το αντιρατσιστικό προβλέπει την τιμωρία όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα». Επεσήμανε ακόμη ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που θέλει σύνεση και ψυχραιμία και επανέλαβε την άποψή του ότι χρειάζονται απλώς προσθήκες στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή