Το Βατικανό με ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του για την έναρξη του πολέμου και για την διακοπή των προσπαθειών για εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.
Ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας επέκρινε τόσο το Ιράκ που δεν δέχτηκε τις αποφάσεις του ΟΗΕ, όσο και τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους που διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ τάχθηκε κατά της συμμετοχής της χώρας του στη συμμαχία εναντίον του Ιράκ, γεγονός που μπορεί, σύμφωνα με την άποψή του, να μειώσει τις πιθανότητες ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.
Η Σερβία-Μαυροβούνιο εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για την στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράκ, καταγγέλοντας όμως ταυτόχρονα την ανεύθυνη πολιτική του ιρακινού καθεστώτος.
Αντίθετα η Ρουμανία εξέφρασε την υποστήριξή της στην αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ που έχει στόχο να κάνει τη Βαγδάτη να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον του Ιράκ ήταν αναγκαία, μετά την άρνηση του Σαντάμ να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τονίζεται σε ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Φελίπε Πέρες Ρόκε καταδίκασε «την παράνομη, άδικη και άχρηστη επίθεση εναντίον του Ιράκ, που άρχισε παρά την ομόφωνη άρνηση της διεθνούς κοινής γνώμης».
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Ρο Μου-χιούν δήλωσε πως ο πόλεμος ήταν αναπόφευκτος, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ίδιος ευχήθηκε ο πόλεμος αυτός να μην αυξήσει την ένταση με τη Βόρεια Κορέα.
Η Ινδία εξέφρασε την άποψη πως η απόφαση των ΗΠΑ να αρχίσει τον πόλεμο θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Τέλος, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέτερ Σίντερ, καταδίκασε την μονομερή χρήση στρατιωτικής βίας και εξέφρασε την ανησυχία του.