Δ. Αβραμόπουλος: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Βρετανίας - Ελλάδας

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 12:48
UPD:13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος (Δ) συαντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του Γούιλιαμ Χέιγκ (Α), στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του έλληνα ΥΠΕΞ στο Λονδίνο.

A- A A+

Την κοινή τους πρόθεση για στενότερη συνεργασία και εντατικοποίηση των σχέσεων Ελλάδας - Βρετανίας διατύπωσαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο βρετανός ομόλογός του Γούιλιαμ Χεγκ μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας για την «πολύ θερμή υποδοχή» που του επεφύλαξε, προσθέτοντας ότι οι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Τόνισε ακόμη ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Ελλάδα πάντα διατηρούσαν, παραδοσιακά, εξαιρετικές σχέσεις και συμπλήρωσε ότι αν και αποτελούντα δα δύο άκρα της Ευρώπης, εργάζονται από κοινού εντός της Ευρώπης για το μέλλον της Ευρώπης.

«Μιλήσαμε για τη Μέση Ανατολή, τη Συρία, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στενά στο μέλλον, προκειμένου να συμβάλλουμε σε όλες τις προσπάθειες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων», συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Γνωστοποίησε επίσης πως κάλεσε τον κ. Χέιγκ να επισκεφθεί την Ελλάδα, αναφέροντας ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον τόσο για τους τουρίστες όσο και τους επενδυτές.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση μας έθεσε ενώπιον μεγάλων ευθυνών. Αλλάζουμε τη χώρα, αλλάζουμε τα πάντα. Και, σε αυτή τη νέα αρχή θέλουμε οι Βρετανοί να είναι – όπως πάντα – κοντά μας», πρόσθεσε.

Με τη σειρά του ο βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι και οι δύο είναι αποφασισμένοι να εντατικοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου «να εργαστούμε από κοινού επί όλων των περιφερειακών και ευρωπαϊκών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε».

Όπως είπε, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται με «εξαιρετικούς και ισχυρούς ιστορικούς», επί των οποίων είναι αποφασισμένοι να οικοδομήσουν τις σχέσεις τους, σε ένα κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών που συνεχώς βελτιώνεται.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή