Κοινή ανακοίνωση των πολιτικών Νεολαιών κατά του πολέμου

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 21:00
A- A A+

Συλλαλητήριο και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, κατά του πολέμου στο Ιράκ, διοργανώνουν το Σάββατο οι πολιτικές Νεολαίες της χώρας στην Πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα, με κοινή ανακοίνωση καταδικάζουν την επέμβαση των ΗΠΑ και καλούν τον ελληνικό λαόσε αντίσταση.

«Οι ελληνικές Πολιτικές Νεολαίες, καταδικάζουν τον απροκάλυπτο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον του Ιράκ. Για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αναζητούνται ούτε τα συνήθη "νομικά επιχειρήματα" ή ακόμα και η ελεγχόμενη διεθνής νομιμότητα από αυτούς, για να "νομιμοποιηθεί" η επέμβασή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η ΟΝΝΕΔ, η ΚΝΕ, η Νεολαία ΣΥΝ και οι νέοι του ΔΗΚΚΙ.

«Ο πόλεμος αυτός έχει σαφή γεωπολιτικά κίνητρα, στοχεύει στην εμπέδωση της αμερικανικής κυριαρχίας στην περιοχή, τον έλεγχο των πετρελαίων της. Με κυνικό τρόπο οι ΗΠΑ οργανώνουν έναν εγκληματικό πόλεμο. Είναι χρέος όλων μας να αντιδράσουμε για να τον σταματήσουμε», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Νεολαίες, αξιώνοντας παράλληλα «απεμπλοκή της Ελλάδας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή