Δίκη «17Ν» : Τρίωρη αποχή των κατηγορουμένων

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2003 09:59
A- A A+

Τρίωρη αποχή απο τη διαδικασία της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποφάσισαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, αμέσως μετά την έναρξη της δίκης διάβασε δήλωση των κατηγορουμένων, στην οποία αναφέρουν τα εξής :

«Από χθες ξεκίνησε η απρόκλητη και παράνομη επίθεση-σφαγή του εξουθενωμένου ιρακινού λαού από το δωδεκάχρονο εμπάργκο με εκατομμύρια νεκρούς. Στόχος των νέων αποικιοκρατών της αμερικανικής αυτοκρατορίας και των λακέδων τους είναι να πάρουν τα αγαθά, που ανήκουν στον ιρακινό λαό».

«Σαν διαμαρτυρία σε αυτή την εγκληματική ενέργεια, σαν αλληλεγύη σε έναν ταλαιπωρημένο λαό, που σφαγιάζεται, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρο τον ελληνικό λαό και δηλώνουμε ότι από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα απέχουμε απο τη συνεδρίαση του δικαστηρίου».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, απάντησε στον κατηγορούμενο :

«Δεν ξέρω αν έχετε το δικαίωμα να απέχετε, αλλά κάνατε μια δήλωση η οποία καταχωρήθηκε».

Η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κούρτοβικ, ζήτησε απο το δικαστήριο να λάβει υπόψη του τις κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και «που έχουν ως αποτέλεσμα», όπως είπε, «να νεκρώσουν τα πάντα και να μη μπορούν να μετακινηθούν οι παράγοντες της δίκης».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε πως «αυτό είναι ένα πρόβλημα πραγματικό, αλλά θα το δούμε στην ώρα του».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή