ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας η επιστολή Σαμαρά στην Κρ. Λαγκάρντ

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 14:59
UPD:15:08
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Για ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε επιστολή του Αντώνη Σαμαρά τη 17η Μαΐου προς την γ.δ. του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει μια εικόνα τεχνητής ανάκαμψης, σημειώνεται, έχει πλήρη γνώση της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής και της ανάγκης νέας χρηματοδότησης με ακόμα πιο δυσβάσταχτους όρους.

Το «success story» της κυβέρνησης φέρνει νέα δάνεια και μνημόνια και αν κάτι έχει δείξει η πρόσφατη μνημονιακή ιστορία είναι ότι η εφαρμογή κάθε μνημονιακού μέτρου στρώνει το έδαφος για τα επόμενα, με τα καινούρια να έρχονται να διορθώσουν τις «αστοχίες» των προηγουμένων, επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

«Για πόσο καιρό νομίζουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι θα μπορούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό; Με ποιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα και ποιους εκβιασμούς θα συνοδεύσουν τις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα ακόμα μνημόνιο που θα είναι και αυτό το "τελευταίο», διερωτάται.

Σε κάθε περίπτωση καταλήγει, γίνονται παραπάνω από κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους ο πρωθυπουργός αρνείται να προσέλθει σε δημόσιο διάλογο με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «Τι ακριβώς μπορεί να υπερασπιστεί, την παράταση επ΄ αόριστον της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου;»

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή