Σχεδόν φυσιολογικοί οι ρυθμοί σήμερα στη Βαγδάτη

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2003 10:23
A- A A+

Σχεδόν σε κανονικούς ρυθμούς κινήθηκε σήμερα το πρωΐ η ζωή στη Βαγδάτη, την επομένη των σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν πάντως πολύ μικρή με δεδομένο όμως ότι λόγω της αργίας της Παρασκευής όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες παραμένουν κλειστές.

Τα μικρά μαγαζιά στις γειτονιές της πόλης άνοιξαν πάντως κανονικά και οι οικογένειες επωφελήθηκαν της ηρεμίας που υπάρχει για να κάνουν τα ψώνια τους. Η ημέρα είναι ζεστή και τα παιδιά δεν έχασαν την ευκαιρία να βγούν στα πεζοδρόμια και στους δρόμους στις γειτονιές για να παίξουν.

Η παρουσία στρατιωτών και αστυνομικών είναι πάντως εμφανής σε κάθε γωνιά της πόλης. Τα μόνα ορατά σημάδια από τους χθεσινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς είναι οι καπνοί που εξακολουθούν να εκλύονται από ένα δημόσιο κτίριο που επλήγη από πύραυλο Κρουζ κοντά στο υπουργείο Συντονισμού, στις όχθες του Τίγρη.

Συνολικά πέντε κυβερνητικά κτίρια επλήγησαν χθες από τους αμερικανο-βρετανικούς πυραύλους στη διάρκεια του βομβαρδισμού της Βαγδάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή