Ν. Κορέα: Εξαρτήματα με πλαστά πιστοποιητικά σε δύο ακόμα πυρηνικά εργοστάσια

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 06:53
UPD:09:38
REUTERS/ISSEI KATO

Η Νότια Κορέα σταμάτησε πριν από λίγες ημέρες τη λειτουργία δύο πυρηνικών αντιδραστήρων και ανέβαλε την έναρξη της λειτουργίας δύο άλλων, στο πλαίσιο έρευνας για την αγορά μη πιστοποιημένων ανταλλακτικών από διεφθαρμένους δημόσιους αξιωματούχους, όπως είχε ανακοινώσει η ρυθμιστική αρχή.

A- A A+

Δύο ακόμη μονάδες που έχουν χρησιμοποιήσει εξαρτήματα με πλαστά πιστοποιητικά δοκιμών εντόπισαν επιθεωρητές για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων της Νότιας Κορέας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός YTN.

Σύμφωνα με το YTN, η Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας είχε εντοπίσει σε δύο ακόμα αντιδραστήρες τη χρήση εξαρτημάτων με πλαστά πιστοποιητικά δοκιμών.

Υπενθυμίζεται ότι η Νότια Κορέα σταμάτησε πριν από λίγες ημέρες τη λειτουργία δύο πυρηνικών αντιδραστήρων και ανέβαλε την έναρξη της λειτουργίας δύο άλλων, στο πλαίσιο έρευνας για την αγορά μη πιστοποιημένων ανταλλακτικών από διεφθαρμένους δημόσιους αξιωματούχους, όπως είχε ανακοινώσει η ρυθμιστική αρχή.

Δέκα από τους 23 νοτιοκορεατικούς αντιδραστήρες είναι πλέον εκτός λειτουργίας, γεγονός που δημιουργεί φόβους για ελλείψεις ηλεκτρικού στη διάρκεια του θέρους, όταν τα κλιματιστικά λειτουργούν σε πλήρη ισχύ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή