Αμοιβή για κάθε αεροσκάφος που θα καταρρίπτεται υπόσχεται ο Χουσεΐν

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2003 14:29
A- A A+

Ο πρόεδρος του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, διέταξε να ανταμειφθούν με μετρητά όποιοι στρατιωτικοί καταρρίψουν «εχθρικό» αεροπλάνο, σκοτώσουν ή συλλάβουν Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.

«Κάθε ανδρείος μαχητής που θα καταρρίψει ένα εχθρικό αεροπλάνο θα ανταμειφθεί με 100 εκατομμύρια δηνάρια (33.333 δολάρια)», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο διαταγές του αρχηγού του ιρακινού κράτους.

«Κάθε (στρατιώτης) που θα συλλάβει έναν εχθρό στρατιώτη θα ανταμειφθεί με 50 εκατομμύρια δηνάρια και κάθε στρατιώτης που θα σκοτώσει έναν εχθρό στρατιωτικό θα ανταμειφθεί με 25 εκατομμύρια δηνάρια», πρόσθεσε το ΙΝΑ.

Στο μεταξύ ο Ιρακινός υπουργός Πληροφόρησης Μοχάμεντ Σαΐντ αλ-Σάχαφ δήλωσε σήμερα, πως οι ιρακινοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν χθες εναντίον του Κουβέϊτ είχαν στόχο τους «μισθοφόρους της αποικιοκρατίας» των αμερικανο-βρετανικών δυνάμεων.

«Επιτεθήκαμε στους μισθοφόρους της αποικιοκρατίας επί του κουβεϊτιανού εδάφους, οι οποίοι βεβηλώνουν την αραβική γη», δήλωσε ο Σάχαφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη. «Οι πληροφορίες μας σήμερα αναφέρουν πως πολύ μεγάλος τρόμος κυριαρχεί στους κόλπους των μισθοφορικών αμερικανικών δυνάμεων στο Κουβέϊτ», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον δέκα ιρακινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Κουβέϊτ από την αρχή της αμερικανο-βρετανικής επίθεσης το πρωΐ της Πέμπτης. Τρεις αναχαιτίσθηκαν από αντιπυραυλικούς πυραύλους Πάτριοτ και δύο έπεσαν στη θάλασσα, σύμφωνα με επίσημες κουβεϊτιανές πηγές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή