Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στις νότιες θαλάσσιες περιοχές πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης θα είναι έντονες. Από το απόγευμα πάντως τα φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να σημειωθούν τις πρωϊνές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις (9 και πιθανώς 10 Μποφώρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 11 βαθμούς και στο Αιγαίο από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο το πρωΐ στη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση τη νύκτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές. Τη νύκτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες. Από το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωΐ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή