Υπογραφή σύμβασης για το ΣΜΑ Ελαιώνα

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 13,8 εκατ. ευρώ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 17:52
UPD:18:04
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός (αριστερά), και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ελαιώνα θα γίνει σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ΕΔΣΝΑ και αναθέτουσα αρχή θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος θα αναλάβει την χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 13,8 εκατ. ευρώ.

Με την κατασκευή του εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μείωση του λειτουργικού κόστους, εξοικονόμηση πόρων και σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης των Δήμων που θα εξυπηρετούνται και κατ’ επέκταση των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Αιγάλεω. Σε έκτακτες περιπτώσεις, με απόφαση του ΕΔΣΝΑ, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα εξυπηρετεί και απορριμματοφόρα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας-Αγ. Ι Ρέντη και Μοσχάτου-Ταύρου.

Σε δηλώσεις του που έγιναν κατά τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης στο Δημαρχείο της Αθήνας, ο κ. Σγουρός τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα προωθούμε την κατασκευή και λειτουργία ΣΜΑ στον Ελαιώνα, ο οποίος προβλέπεται από τον ΠΕΣΔΑ Αττικής, που είναι νόμος του κράτους από το 2003. Μετά δηλαδή από μια δεκαετία βρέθηκαν δύο αιρετοί, της τοπικής αυτοδιοίκησης όμως, το τονίζω, να εκτελέσουν τον νόμο και να πάρει επιτέλους η Αθήνα μια ανάσα ανακούφισης από τα σκουπίδια της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή