Κ. Παπούλιας: Εγκάρδιες οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 14:05
UPD:14:59
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Στις «εγκάρδιες σχέσεις» του ελληνικού και του ρωσικού λαού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «αδερφικές» τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, οι οποίες όπως παρατήρησε έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος,

Αναφέρθηκε επίσης στους ρώσους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας και ιδίως στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για τη βοήθεια που προσφέρει «στη χειμαζόμενη ελληνική εκκλησία».

Διάλογος Κ. Παπούλια - Κύριλλου

Απόσπασμα από τη συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο

«Νομίζω ότι οι εκκλησίες μας πρέπει να συμβαδίσουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.  Η Ορθοδοξία εκπέμπει ένα μήνυμα ειρήνης και αρμονίας, ένα εξαιρετικά ανθρώπινο μήνυμα», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κύριλλος συμφώνησε ότι οι δύο λαοί είναι «αδελφοί λαοί» και έχουν, όπως είπε, πολλά κοινά στοιχεία, θεμέλιο των οποίων είναι η Ορθοδοξία.

«Επειδή η Ορθοδοξία είναι ακλόνητο θεμέλιο είμαι πεπεισμένος ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με τρόπο αδερφικό, ειρηνικό και με αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και είχε μαζί του ολιγόλεπτη συνομιλία.

Ο κ. Κύριλλος και η συνοδεία του αναμένεται να αναχωρήσουν στις 16.00 για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβούν στο Αγιον Ορος, όπου θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή