Γκαζάκια έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα

Μια γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 09:28
UPD:11:45
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη στις 08:05 το πρωί στον διάδρομο του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μιχαλακοπούλου 27 στα Ιλίσια, όπου στεγάζεται το γραφείου του γενικού γραμματέα Διαφάνειας, Γεώργιου Σούρλα.

Στον ίδιο όροφο βρίσκεται διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ένα ζευγάρι γιατρών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που έβγαινε από το διαμέρισμα. Διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό.

Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Προηγήθηκαν στις 3 τα ξημερώματα δύο ακόμη εκρήξεις από γκαζάκια, μία στην είσοδο κτηρίου που στεγάζει υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ στους Αμπελόκηπους και άλλη μία σε παλαιό διατηρητέο κτήριο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στο Νέο Κόσμο.

Από τις δύο εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές ζημιές στις εισόδους των κτηρίων.

Σ. Κεδίκογλου: Νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε δριμύτατα την «τυφλή», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση στο κτήριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του κ. Σούρλα, ενώ ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών».

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες τις επιθέσεις στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας πως «ευτυχώς δεν είχαν θύματα».

Κάλεσε τέλος το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει τη «νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή