Νταβούτογλου: Πλήγμα στην διεθνή εικόνα της Τουρκίας οι διαδηλώσεις

Κάνει λόγο για αποσιώπηση της προόδου σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 20:58
UPD:21:13
REUTERS/MUHAMMAD HAMED

«Η συνέχιση των διαδηλώσεων δεν θα έχει κανένα όφελος αλλά θα αμαυρώσει τη φήμη της χώρας μας που απολαμβάνει το θαυμασμό τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλο τον κόσμο», ήταν το μήνυμα το οποίο έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου

A- A A+

Έκκληση να σταματήσουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες συνεχίζονται εδώ και τρεις ημέρες στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η συνέχιση των διαδηλώσεων δεν θα έχει κανένα όφελος αλλά θα αμαυρώσει τη φήμη της χώρας μας που απολαμβάνει το θαυμασμό τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλο τον κόσμο», ήταν το μήνυμα το οποίο έστειλε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε τη λύπη του που εξαιτίας των γεγονότων αυτών έχει αποσιωπηθεί η πρόοδος την οποία έχει επιτύχει η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης. «Δεν είναι δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εκτίμησε ωστόσο ότι η Τουρκία έχει τη δύναμη και την απαραίτητη ωριμότητα «να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή