Απόπειρα απόδρασης 35χρονου από την Εισαγγελία Λιβαδειάς

Με τη βοήθεια των δύο ανήλικων υιών του
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 18:57
UPD:18:57
A- A A+

Σε απόπειρα απόδρασης από τα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς προχώρησε 35χρονος ημεδαπός κρατούμενος, με τη συνδρομή των δύο υιών του, την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Στην εισαγγελία είχε οδηγηθεί από δύο αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά και κλοπές.

Εκεί ο 35χρονος, ενώ βρισκόταν εντός του γραφείου Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας και του είχε γνωστοποιηθεί ότι σε βάρος του εκδόθηκε διαταγή φυλάκισης, άρχισε να εξυβρίζει και να επιτίθεται εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις εντολές τους, ενώ το ίδιο έκαναν και οι δύο υιοί του, 15 και 14 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο γραφείο με σκοπό να τον βοηθήσουν να αποδράσει.

Από τους αστυνομικούς ακινητοποιήθηκαν άμεσα ο 35χρονος και συνελήφθη ο 15χρονος γιος του, ενώ ο 14χρονος ο οποίος κατάφερε αρχικά να διαφύγει εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. στην περιοχή της Λιβαδειάς όπου και συνελήφθη.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας απόδρασης κρατουμένου, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, αντίστασης, εξύβρισης, καθώς και της απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Τελικώς, στον 35χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή