WRC: Νίκη για Οζιέ, κυρίαρχος ο Λάτβαλα

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 14:46
UPD:14:49
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS
A- A A+

Αποστολή εξετελέσθη για τον Σεμπαστιέν Οζιέ, ο οποίος έφυγε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το ράλι Ακρόπολις, τους πολύτιμους βαθμούς της Power Stage. Ο Γάλλος ήταν ο ταχύτερος όλων με χρόνο 20:38,5 δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν.

Οι δύο βαθμοί της δεύτερης θέσης πήγαν στον Ευγκένι Νόβικοφ, ο οποίος μπορεί να είχε ένα κλατάρισμα στον πίσω αριστερό τροχό του αυτοκινήτου, αλλά κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον Οζιέ.

Η... φόρα του Οζιέ συνεχίστηκε και στην Power Stage με το Νορβηγό να εξασφαλίζει την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη και να φεύγει και με ένα βαθμό επιπλέον, από την τρίτη θέση στην ειδική.

Ο νικητής και κυρίαρχος του αγώνα, αποθεώθηκε από τον κόσμο που είχε κατακλύσει την Power stage, κατέλαβε την τέραρτη θέση και ολοκλήρωσε τον αγώνα 1:50 μπροστά από τον δεύτερο Σόρντο.

YOUTUBE/WRC
Ράλι Ακρόπολις: Ειδικές Διαδρομές 13-14

Μετά τις δύο τελευταίες ειδικές του ράλι Ακρόπολις, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα είναι ο μεγάλος νικητής του ελληνικού αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Φινλανδού οδηγού αλλά και της VW στο απαιτητικό Ακρόπολις.

Ο Ισπανός, ικανοποιημένος από τον αγώνα και απόδοσή του ήταν όγδοος στην ειδική με τον τρίτο στη γενική κατάταξη Τιερί Νουβίλ να τερματίζει έβδομος.

Τα καλύτερα ήρθαν στο τέλος για τον Μίκο Χίρβονεν αφού με την πέμπτη θέση στην ειδική, ξεπέρασε τον Μάρτιν Πρόκοπ στη γενική και ανέβηκε εκείνος έβδομος.

Η ατυχία χτύπησε για μία ακόμη φορά τον Μαντς Οστμπεργκ καθώς είχε ένα κλατάρισμα μέσα στην ειδική και έμεινε ένατος.

Πολύ ευχαριστημένος ήταν ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα που κέρδισε την WRC2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις