Σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον ένας νεκρός
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 09:32
UPD:20:02
Youtube/euronewsGreek

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 18 τραυματίστηκαν από το σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που ταρακούνησε την Ταϊβάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Ένας άνδρας που οδηγούσε στο βουνό Άλι σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τεράστιους βράχους που αποκολλήθηκαν από το βουνό.

A- A A+

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα την Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε 38 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Ταϊτσούνγκ και είχε εστιακό βάθος 14,5 χλμ., σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιστούτο (USGS), το οποίο είχε αρχικά ανακοινώσει πως το μέγεθός του ήταν 6,6 ρίχτερ.

REUTERS

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, ένας άνδρας που έκανε ορειβασία στο βουνό Αλι, στο κέντρο του νησιού, σκοτώθηκε όταν βράχοι αποκολλήθηκαν. Τέσσερα ελικόπτερα μεταβαίνουν στο επίκεντρο του σεισμού για να εξετάσουν την περιοχή.

Η τηλεόραση της Ταϊβάν μετέδωσε πως η σεισμική δόνηση προκάλεσε έκρηξη αερίου στο κεντρικό τμήμα του νησιού, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, Ταϊπέι. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή