Η Ρεάλ Σοσιεδάδ το...σεντόνι

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 23:53
UPD:02/06/2013 16:06
EPA/JOSE MANUEL VIDAL

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατάφερε να πάρει την 4η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ.

A- A A+

Στο φινάλε του ισπανικού πρωταθλήματος (38η αγωνιστική), η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατάφερε να πάρει την 4η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Υποβιβάστηκαν Μαγιόρκα, Σαραγόσα και Λα Κορούνια.

«Αυτοκτόνησε» στην τελευταία αγωνιστική η Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν από τις «νυχτερίδες». Η ήττα με 4-3 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» από τη Σεβίλη της στέρησε τη δυνατότητα να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αγωνιστεί (Γ΄ προκριματικό) η Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι επικράτησαν εκτός έδρας της Λα Κορούνια, η οποία μετά την ήττα που γνώρισε υποβιβάστηκε.

Το δρόμο στη «σεγκούντα ντιβιζιόν» πήραν και οι Σαραγόσα, Μαγιόρκα. Η πρώτη ηττήθηκε στην έδρα της με 3-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Μαγιόρκα παρά το 4-2 επί της αδιάφορης Βαγιαδολίδ δεν τα κατάφερε, λόγω της νίκης της Θέλτα στο Βίγκο επί της επίσης αδιάφορης Εσπανιόλ. 

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέσπασε 2-2 εκτός έδρας από τη Ράγιο Βαγεκάνο, ενώ η Γρανάδα επικράτησε με 2-0 της Χετάφε. Σε επίσης αδιάφορο ματς στη Βαλένθια, η Λεβάντε αναδείχθηκε ισόπαλη1-1 με τη Μπέτις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις