Τζιχάντ στη Συρία κατά της Χεζμπολάχ κήρυξε σουνίτης ιερωμένος διεθνούς εμβέλειας

Αποκάλεσε τη σιιτική ριζοσπαστική οργάνωση «Κόμμα του Σατανά»
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 22:55
UPD:02/06/2013 16:52
Youtube/euronewsGreek

Σε «ιερό πόλεμο» στη Συρία λόγω της στρατιωτικής παρέμβασης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο συριακό εμφύλιο κάλεσε τους σουνίτες μουσουλμάνους ένας από τους σημαντικότερους σουνίτες ιερωμένους, ο σεΐχης Γιούσεφ Αλ Καραντάουι, ο οποίος θεωρείται και ένας εκ των πνευματικών ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Όλα αυτά, την ώρα που κορυφώνονται οι μάχες στο Κουσέιρ, όπου ο συριακός στρατός και οι μαχητές της Χεζμπολάχ που τον στηρίζουν ετοιμάζονται να επιτεθούν στους τελευταίους θύλακες των ανταρτών.

A- A A+

Σε «ιερό πόλεμο» στη Συρία λόγω της στρατιωτικής παρέμβασης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο συριακό εμφύλιο κάλεσε τους σουνίτες μουσουλμάνους ένας από τους σημαντικότερους σουνίτες ιερωμένους, ο σεΐχης Γιούσεφ Αλ Καραντάουι, ο οποίος θεωρείται και ένας εκ των πνευματικών ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο κ. Καραντάουι κάλεσε «όλους όσοι είναι ικανοί να πολεμήσουν στον ιερό πόλεμο να κατευθυνθούν στη Συρία και να σταθούν στο πλευρό του συριακού λαού ο οποίος σκοτώνεται από το καθεστώς και από το κόμμα του Σατανά», όπως αποκάλεσε την Χεζμπολάχ.

Ο κ. Καραντάουι είναι αιγυπτιακής καταγωγής, ωστόσο έχει εγκατασταθεί στο Κατάρ και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πνευματικούς ηγέτες των σουνιτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή