«Οταν αρχίσει ο πόλεμος, γίνεσαι αιχμάλωτός του»

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2003 15:36

A- A A+

Το Ιράκ έχει βυθιστεί εδώ και δεκαετίες στη μακρά νύχτα του μπααθικού καθεστώτος. Εχει την ατυχία να κυβερνάται από έναν στυγνό δικτάτορα, τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Και ο κόσμος έχει την ατυχία να καθοδηγείται από ανθρώπους, όπως ο Τζορτζ Μπους και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ίσως ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο, όπως έγραψαν πρόσφατα οι «Τimes». Ο κ. Ράμσφελντ μας υποσχέθηκε «σοκ και δέος», κομπάζοντας ότι ο πόλεμος θα είναι πρωτοφανούς έντασης, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Καλό είναι να έχει κατά νου τη ρήση του «πατέρα της νίκης», Ουίνστον Τσόρτσιλ, ότι «όταν αρχίσει ο πόλεμος, γίνεσαι αιχμάλωτός του». Τα γεγονότα τον επιβεβαιώνουν, καθώς ο «περίπατος των Αμερικανών» μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Παρά ταύτα, τον πόλεμο θα τον κερδίσει ο Μπους. Μόνο που η περιοχή είναι αμφίβολο ότι θα «ξεχειλίσει» από δημοκρατία και ευημερία, όπως «οραματίζεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αντί για ντόμινο δημοκρατίας, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ενός ντόμινο μίσους, θρησκευτικού φονταμενταλισμού και στρατολόγων της τρομοκρατίας.

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή